Pånytt födelse

Jag har ju som tidigare sagt att jag ska rida för western undret Todd Fitch finns att beskåda på www.toddfitchperformancehorses.com vilken kille, vilken ryttare säger jag bara..

Jag hade ju som sagt anmält mig till kursen på vinst eller förlust. Hade bara 2 alternativ det ena var att han skulle säga till mig på sin släpiga amerikanska att jag skulle, 1 sluta med hästar för att jag är så dålig eller, 2 ge mig tips och ett uppvaknande med min lilla Epona..

Till min stora förtjusning så blev det det senare alternativet nr 2.
WOW vilken underbar liten tutta jag har. Innan har hon bara stressat och hållt på men det har till 100% med mig att göra att jag inte litade på henne (vilket kanske inte är så konstigt när man bara haft hästen en knapp månad men endå). Let go of the reins sa han till mig. jag svalde min stolthet och hästen bara.. ja hon bara gjorde..

Hon gick i form samlat med huvudet långt ner i backen OMG OMG OMG var det enda som kom ur min mun ha ha..
Ain't it harder?? frågade jag honom. No just let go an trust her. och det gjorde jag..

Vilken känsla, vilken Epona.. Och jag som har både svurit och skrikit ha ha.. jävla temprament.. detta var på söndagen.

Lördagen 1a träningen bestod mest av "check her up" och se vad vi skulle jobba på (detta efter att min ganska goda engelska stuckit till tahiti och jag inte begrep ett ord av vad Todd sa utan fick lite halvt hysteriskt rpoa på madde som fick tolka tills det släppte) vi släppte in henne i rundkorrallen och vi konstaterade ganska snabbt att Epona (min lilla tutta) lider av klaustrofobi klass 1000 ha ha.. hon blir mycket stressad så fort du tar henne i munnen säger Todd's grabb Brody (20 år ^^) hmm i know svarar jag..

Han visar mig lite enkla övningar vi kan göra med jämna mellanrum där hon får jobba på att tänka och lösa sina bekymmer utav att stressa både med mig på ryggen och på marken..
Vilka fantastiska killar asså!

Brody är vän med mig på www.facebook.com sök efter Brody Fitch.
Han hade just nu vid sidan av studierna 9 hästar som han tränade ink sina egna.

Stackars Jenny (ägaren till Epona som jag har på foder) tittade ju på lördagen och det vi visade upp var väl varken min eller tuttans bästa performance men vaddå! vi var ju där för att träna och bli bättre och inte visa vad vi kunde.

Söndagen bjöd däremot på annat vad gäller min ridning och Eponas framsteg.
She's like day and night sa Todd när han kom ut i paddocken efter att vi värmt upp..
he he she's like every other woman here svarade jag och skrattade.

Som sagt vilken fantastiskt lärorik helg det var.. och vädert höll sig på vår sida men dock inte myggen som mycket envist skulle smaka på ALLA som var där..

Emelie; Väntar förväntansfullt på nästa träning! PS även en annan storstjärna (dvs world champ) inom westernridning kommer till oss i juni (samma vecka som Ranch Horse Classic's på High Chaparral) så nu e jag i valet och kvalet ;)


RSS 2.0